< Tilbage

Året der er gået21-12-2012 - 19:34

Året 2012 er snart gået og vi kan se tilbage på et begivenhedsrigt år

Den første store begivenhed, vi kan huske tilbage på fra året 2012, skete i slutningen af april, hvor Come On III (Come Back II/Lantaan) for andet år i træk kunne ride op af midterlinjen med sin amerikanske rytter Shawna Harding, til en World Cup finale. Ikke mange avlere for lov at opleve et af deres afkom i en world cup finale og slet ikke to år i træk! 

Desværre blev det også året, hvor vi måtte sige farvel til vores gamle stamhoppe Leola (Leonardo II/Limelight). 25 år og mor til 9 afkom, for ikke at glemme, at hun både var kåret med bronzemedalje, var b-hest i dressur og udnævnt elitehoppe. De sidste mange år, har hun ellers gået udenfor hele året i alt slags vejr og opdraget på mange af sine børnebørn og oldebørn, men nu var helbredet ikke til det mere. Vi kan takke Leola for rigtig mange af de sejre, vores afkom har høstet de senere år og hun vil helt sikkert aldrig blive glemt.

Det var forudset, at Leola snart måtte herfra, men desværre var det helt uventet, at vi to dage senere også måtte sige farvel til vores kun 7-årige Burggraaf hoppe A. Davis, eller Barbie, som hun altid er blevet kaldt. En dramatisk foling, hvor alt ellers blev forsøgt, kostede desværre både Barbie og føl livet. 

Den i forvejen lille årgang vi ventede i år, blev altså endnu mindre og vi har i år haft det usædvanlige scenarie kun at have ét føl. Heldigvis lidt af en prinsesse og det sjove er, at hun er barnebarn af Leola og er faldet meget ud efter den gamle dame. Joy, som er efter Johnson og Caletta (Caletto III/Leonardo II), har i hvert fald fået al opmærksomheden hele sommeren og hun er nok at betragte som et forkælet enebarn.

Vi stillede to hopper til kåring i år og resultatet blev to kåret i RDH, så det kan vi ikke klage over. Zarina (Zack/Caletto III) gik en rigtig flot sadelkåring og blev flot fremvist af Daniel Cassøe, som også havde stået for tilridningen. Zarina er bestemt en af dem, som vi har store forventninger til i fremtiden. Fanna (Federico xx/Lantaan) kom med til den sene eksteriørkåring på Katrinelund en kold fredag aften sidst på efteråret. Hun har udviklet sig meget, siden hun som tre års gik sadelkåring og det var dommerne heldigvis enige med os i.

Fannas kåring i RDH og Come On III's flotte resultater på Grand Prix niveau førte til, at vores anden stamhoppe, Canna (Lantaan/Silvester), blev udnævnt elitehoppe i år. Desuden blev Come On III tildelt en opdrættermedalje i sølv for hans resultater.

År 2012 var også året, hvor Quela fyldte 6 år. Ligesiden hun var to og blev årets hoppe, har hun ligget i toppen af sin årgang, men i år ramte hun og Allan ikke helt formen i 6 års DSA kvalifikationerne, selvom de godt nok vandt den i Skive. Derfor var det bestemt ikke med planer om U-VM, at de blev meldt til i Youngster Cup'en på Vilhelmsborg i forbindelse med eliteskuet. Den lille superekvipage fik dog vist, hvad de er gjort af og som én ud af kun tre ekvipager, var de fejlfrie i de fire første runder. Efter omspringning blev det til en tredjeplads og pludselig gik det stærkt, for så var de inviteret med til Zangersheide i Belgien en måned efter. Desværre tog den lange køretur lidt på kræfterne, så selvom de havde fejlfrie hovedrunder de to første dage, så var det egentlig først om lørdagen, at de helt ramte deres normale niveau. Her fik de så til gengæld også bevist, at de hørte til i det prestige fyldte selskab og kronede ugen af med at blive nr. 29 ud af de 205 ekvipager, der var med i trøstefinalen. En kæmpe oplevelse at være med til for et lille dansk avlerpar og stutteri! Stor tak til vores faste foderleverandør St. Hippolyt, som sponsorerede os i forbindelse med den begivenhed.

Allan Skov er heldigvis en alsidig rytter - og det er godt, når man som os ikke helt har lagt sig fast på, om man avler dressur eller spring heste. Ugen efter VM i Zangarsheide, måtte vi nemlig en tur til Ikast, for nu skulle Quelas mor gå Grand Prix dressur. Cassiopeia er heldigvis lige så god til dressur, som hendes datter er til spring, og parrets debut endte med en flot 4. plads og hele 68.227 %. Sidst i november debuterede de ligeledes i Grand Prix Special til landsstævnet på Vilhelmsborg og også her opnåede de placering, og blev nr. 2 med 65.903 %.

2012 har virkelig været et år med store oplevelser for vores lille stutteri i Hobro. Nu glæder vi os til 2013, hvor vores 2009 årgang skal prøve kræfter med voksenlivet og hvor vores hopper venter fire dejlige føl. 

Vi takker alle venner, samarbejdspartnere og støtter for året der er gået og vi glæder os til at se hvad de næste år vil bringe. Tak for i år og på gensyn i 2013.

< Tilbage